Inge BårdssonInge II
Konge av Norge
Født1185
Død1217
Nidaros
Gravlagt Nidarosdomen
Ektefelle Gyrith[1]
Partner(e) Gyrith
Far Bård Guttormsson
Mor Cecilia Sigurdsdatter
Søsken Ingeborg Bårdsdatter av Rein, Skule Bårdsson, Håkon Galen
Barn Guttorm Ingesson
Beskjeftigelse Monark
Nasjonalitet Norge
Annet navnInge Bårdsson
Regjeringstid12041217

Inge II Bårdsson (norrønt: Ingi Bárðarsun) (født 1185, død 1217) var en norsk konge. Han var sønn av Sverre Sigurdssons søster Cecilia og høyadelsmannen Bård Guttormsson av Reinsætten. Hans halvbror var Skule Bårdsson som ble Norges første hertug. Inge ble valgt til konge av birkebeinerne i 1204.

Han hadde kongesete i Trondheim, og hadde også herredømme over store deler av vestkysten. Borgerkrigsperioden i norsk historie varte fra 1130 til 1240.

Han kjempet mot baglerne frem til 1208, da det kom til forlik mellom ham og baglerkongen Filippus Simonsson, som fikk styre over Viken. Forliket fant sted på Kvitsøy i Rogaland og ble kjent som «Kvitsøyforliket». Konfliktene mellom baglere og birkebeinere tok slutt da både Inge og Filippus døde i 1217. Etterfølgeren, Håkon IV Håkonsson, ble anerkjent av både baglere og birkebeinere. Inge er gravlagt i Nidarosdomen i Trondheim.


Forgjenger:
 Håkon III 
Konge av Norge
Etterfølger:
 Håkon IV 

Stamtavle


Inge Bårdsson – stamtavle i tre generasjoner
Inge Bårdsson Far:
Bård Guttormsson
Farfar:
Guttorm Åsulvsson
Farfars far:
Åsolv Skulesson
Farfars mor:
Tora Skoftesdatter
Farmor:
Sigrid Torkjellsdatter
Farmors far:
Torkjell på Fugl
Farmors mor:
Hallkatla Sveinsdatter
Mor:
Cecilia Sigurdsdatter
Morfar:
Sigurd II Munn
Morfars far:
Harald IV Gille
Morfars mor:
Tora Guttormsdatter
Mormor:
Gunhild?
Mormors far:
(?)
Mormors mor:
(?)

Eksterne lenker


  1. ^ The Peerage person ID p11302.htm#i113015 , besøkt 7. august 2020Kategorier: Norske monarker | Birkebeinere | Fødsler i 1185 | Dødsfall i 1217


Dato: 16.01.2021 03:00:19 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.