Innenriksdepartementet (USA)


(Omdirigert fra Indredepartementet_(USA))


Innenriksdepartementet
Department of the Interior
TypeDepartement
VirkeområdeUSA
Etablert3. mars 1849; 171 år siden[1]
HovedkontorWashington, DC
UnderlagtUSAs føderale myndigheter
MottoProtecting America’s Great Outdoors and Powering Our Future
Ansatte71 436 (2004)
Nettsidedoi.gov

Det amerikanske innenriksdepartementet (engelsk: Department of the Interior – Departementet for det Indre) er et departement i den amerikanske regjeringen med ansvar for forvaltning og vern av landområder i føderalt eie. Innenriksministeren er sjef for Innenriksdepartementet og utnevnes av USAs president med godkjenning av Senatet.

Pr. 2004 forvaltet departementet 2 050 000 km² med landområder, eller rundt en femdel av landmassen i Amerikas forente stater. Det administrerer også 476 damanlegg og 348 reservoarer, 388 nasjonalparker og -monumenter, og 544 naturreservater. Energivirksomhet på landområder i føderalt eie står for 28 prosent av landets energiproduksjon.

Etater


Emblem Etat Etbl.
Bureau of Indian Affairs 1824
Bureau of Land Management 1946
Bureau of Ocean Energy Management 2011
Bureau of Reclamation 1902
Bureau of Safety and Environmental Enforcement 2011
Fish and Wildlife Service 1940
National Park Service 1916
Office of Insular Affairs 1934
Office of Surface Mining Reclamation and Enforcement 1977
U.S. Geological Survey 1879

Referanser


Eksterne lenker

Kategorier: Innenriksdepartementet (USA) | Etableringer i 1849


Dato: 16.01.2021 02:59:05 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.