Indoiranske språk


(Omdirigert fra Indoiransk)


Indoiranske språk
RegionSørvest-, Sentral- og Sør-Asia
Antall brukereCa. 1,2 milliarder
Lingvistisk klassifikasjonIndoeuropeisk
Indoiransk
Videre inndeling
InndelingIndoarisk
Iransk
Nuristani
Språkkoder
ISO 639-5
Hierarki
iir
ine : iir

Portal: Språk

Indoiranske språk utgjør den østligste grenen blant de nålevende indoeuropeiske språkgrenene.[1][2]

Disse blir delt inn i to hovedgrupper, indoariske og iranske språk, men i overgangsområdet mellom disse hovedgruppene finnes det en del indoiranske språk som har vært vanskelige å klassifisere, nemlig nuristansk og dardisk, som av mange blir regnet som to ekstra grener i indoiransk. De nuristanske språkene har også blitt regnet som en undergruppe i de dardiske språkene, men sistnevnte blir av mange regnet som en undergruppe av de indoariske språkene. Den norske språkforskeren Georg Morgenstierne (1892–1978) er en av dem som har arbeidet mest med de nuristanske og dardiske språkene.

Referanser


  1. ^ Mahulkar, D.D. (1990): Pre-Pāṇinian Linguistic Studies, Northern Book Center
  2. ^ Puglielli, Annarita; Frascarelli, Mara (2011): Linguistic Analysis: From Data to Theory , De Gruyter Mouton
Denne språkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den .Kategorier: Indoiranske språk


Dato: 16.01.2021 11:53:59 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.