Indira Gandhi internasjonale lufthavn - nowiki.org

Indira Gandhi internasjonale lufthavnIndira Gandhi internasjonale lufthavn
IATA: DELICAO: VIDP
Basisdata
BetjenerDelhi, New Delhi
BeliggenhetSouth West Delhi
28°33′16″N 77°5′58″Ø
Nettside
http://www.newdelhiairport.in/

Indira Gandhi internasjonale lufthavn

Sjekk lokale AIP for siste oppdateringer

Indira Gandhi International Airport (Indira Ghandi internasjonale lufthavn)(IATA: DELICAO: VIDP) er en flyplass for New Delhi, India. Flyplassen dekker et område på fem km²[1] Den ligger i Palaam,15 km sydvest for New Delhis jernbanestasjon og 16 km. fra det sentrale New Delhi.[2][3]. Flyplassen har fått navn etter Indira Gandhi, Indias tidligere statsminister. Den er den travleste flyplass i landet, hva angår passasjerer, og også den travleste i internasjonal trafikk siden 2009.

Den er nest størst i flyfrakt etter Chhatrapati Shivaji internasjonale lufthavn i Mumbai.[4]. Den ble Indias og Sør-Asias største da den tok i bruk den nye terminalen, Terminal 3 i 2010 med kapasitet til mer enn 40 million passasjerer og 100 million passasjerer er forventet i 2030.[5] I 2014 var det 39,7 million passasjerer som fløy fra eller til flyplassen, en trafikkøkning på 8,4 % i forhold til 2013. Indira Ghandi er den 12. største i Asia. Per 2015 er den nr. 26 i verden.

Ulykker og hendelser


Aviation Safety Network har registret 83 ulykker og hendelser knyttet til lufthavnen. Av disse var halvparten (42) uten dødsofre og 16 med 1 - 3 omkomne. Her er tatt med de fire mest fatale og en uten dødsofre. (Fullstendig liste under Eksterne lenker)

Referanser


  1. ^ About IGI Airport from the Wayback Machine
  2. ^ «eAIP India AD-2.1 VIDP» . Aai.aero. Arkivert fra originalen 31. mars 2014. Besøkt 5. mai 2014. 
  3. ^ «Fact Sheet» . Newdelhiairport.in. Besøkt 5. mai 2014. 
  4. ^ «Delhi Airport busier than Mumbai by 40 flights a day» . Indianexpress.com. 16. august 2009. Besøkt 5. mai 2014. 
  5. ^ Grammaticas, Damian (9 May 2007).
  6. ^ "Aviation Safety Network retrieved 28 May 2008" .
  7. ^ 14 JUN Aviation Safety Network
  8. ^ "Aviation Safety" .
  9. ^ Burns, John F. (5 May 1997).

Eksterne lenker


 This article incorporates public domain material from websites or documents of the Air Force Historical Research Agency.
Kategorier: Flyplasser i India
Kilde: Wikipedia - https://.wikipedia.org/wiki/Indira Gandhi internasjonale lufthavn (Forfattere [Historie])    Tillatelse: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.


Dato: 23.08.2020 07:19:38 CEST - Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke LinkFang.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.