IkigaitIkigait
Land Grønland

Ikigait

Ikigait en historisk, men fraflyttet bygd på Grønland, cirka 3 kilometer vestenfor Narsarmijit. Ikigait er stedet hvor Herjólfr Bárðarson sin gård Herjolfsnes lå.[1], Gården lå i Østbygden og var et av de stedene i den norrøne bebyggelsen på Grønland.[2] Rundt cirka 1885 ble det funnet noen artefakter på stedet som ble sendt til Danmark, og i 1921 ble det foretatt utgravninger ledet av Poul Nørlund og stedets kirkegård funnet.[3]

Referanser


  1. ^ Scott, Brian M. Place-Names in the Landnámabók Arkivert 24. mars 2012 hos Wayback Machine.". Accessed 28 Apr 2012.
  2. ^ Fiske, John. The Discovery of America , Vol. 1. Echo Library, 2009. ISBN 1406829293.
  3. ^ "The Ten-Gore Dress: Cotehardies from Herjolfsnes Arkivert 1. mai 2012 hos Wayback Machine.". Accessed 28 Apr 2012.

Kategorier: Arkeologi på Grønland | Grønlands historie | Vikingtiden på Grønland | Bosetninger på Grønland | Befolkede områder etablert på 900-tallet | Fraflyttede steder på Grønland


Dato: 19.01.2021 10:22:16 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.