ICAO-flyselskapskode - nowiki.org

ICAO-flyselskapskodeICAO-flyselskapskode er en kode utsendt av International Civil Aviation Organization (ICAO) til flyselskaper. Kodene er unike for hvert selskap, noe IATAs koder ikke er.

Hvert selskap som driver med kommersiell passasjerflyvning får tildelt både en kode bestående av tre bokstaver og et "Callsign".

Et eksempel er:

Enkelte bokstavkombinasjoner er det ikke mulig å få tildelt grunnet forveksling med andre ting (for eksempel SOS). Andre koder hovedsakelig de som starter med Y og Z er reservert for offentlge instanser.

Koden YYY brukes av fly som ikke har noen kode.

Se også


ICAO-flyselskapskoder som starter med:

A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Kategorier: Luftfart


Dato: 17.01.2021 02:32:14 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Tillatelse: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.