HvarHvar
Geografi
PlasseringAdriaterhavet
Areal299,6 km²[1]
Lengde67,5 km
Bredde10,6 km
Høyeste punktSveti Nikola (628 moh.[1])
Administrasjon
Kroatia
FylkeSplit-Dalmatia
Største bosetningHvar
Demografi
Befolkning11 103 (2001[1])
Befolkningstetthet37,05/km²
Beliggenhet
Hvar (Kroatia)

Hvar er en kroatisk øy i Adriaterhavet. Øya er 67,5 km lang og har 11 103 innbyggere (2001). Kulturlandskapet Stari Grad-sletten som i 2008 ble oppført på UNESCOs verdensarvliste, befinner seg på øya.

Tettsteder


Referanser


  1. ^ a b c «GEOGRAFSKI I METEOROLOŠKI PODACI» (PDF). Kroatias statistiske byrå. Besøkt 13. april 2019. 

Eksterne lenker


Denne Kroatiarelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den .Kategorier: Øyer i Kroatia


Dato: 17.01.2021 12:22:29 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.