Hongkong internasjonale lufthavn - nowiki.org

Hongkong internasjonale lufthavnHongkong internasjonale lufthavn
Hong Kong International Airport
香港國際機場
IATA: HKG – ICAO: VHHH
Basisdata
FlyplasstypeSivil - Militær
OperatørHongkongs luftfartsdepartement
BetjenerHongkong
BeliggenhetChek Lap Kok
Høyde9 m / 28 ft
Rullebane(r)
Retning Lengde Banedekke
m ft
07L/25R 3 800 12 467 Asfalt
07L/25R 3 800 12 467 Asfalt
Statistikk (2007)
Passasjerer (2011) 53 314 213
Flybevegelser 295 580
Frakt (tonn) 3 742 000
Nettside
www.hongkongairport.com

Hongkong internasjonale lufthavn

Sjekk lokale AIP for siste oppdateringer

Hong Kong International Airport (kinesisk: 香港國際機場) (IATA: HKGICAO: VHHH) er hovedflyplassen i Hongkong. Den er også kjent som Chek Lap Kok Airport, fordi den ligger på øya Chek Lap Kok, i tillegg til å skille den fra den nedlagte Hong Kong Airport (Kai Tak).

Flyplassen åpnet i 1998 og erstattet da den gamle Kai Tak-flyplassen. Flyplassen er åpen hele døgnet og er en av verdens største regnet i antall passasjerer og i frakt. I 2007 betjente den 47 millioner passasjerer og 3.7 millioner tonn frakt. Flyplassen er hovedbase for selskapene Cathay Pacific, Dragonair, Hong Kong Express Airways, Hong Kong Airlines og Air Hong Kong.

Som ledd i avtalen om overdragelse av Hongkong til Folkerepublikken Kina inngikk Storbritannia og Kina en avtale om å anlegge den nye superlufthavn i henhold til en tidsplan hvorved de store anleggsarbeider som britene innledet først ble avsluttet og flyplassen innviet etter at overdragelsen til Kina var funnet sted. Utover den nye superlufthavn omfattet anleggsarbeidene blant annet anleggelse av en metroforbindelse mellom lufthavnen og Hongkongs sentrum samt to enorme broprojekter, en skråstagsbro samt en hengebro, hvorav hengebroen på innvielsestidspunktet var verdens største hengebro.

Innhold

Selskaper og reisemål


Terminal 1

Terminal 2

Terminal 2 er bare for innsjekking. Alle utganger, transfer og ankomst finnes i Terminal 1.

Frakt

Se også


Eksterne lenker

Kategorier: Flyplasser i Kina | Transport i Hongkong | Byggverk i Hongkong
Kilde: Wikipedia - https://.wikipedia.org/wiki/Hongkong internasjonale lufthavn (Forfattere [Historie])    Tillatelse: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.


Dato: 26.08.2020 09:47:41 CEST - Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke LinkFang.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.