Hippo RegiusHippo Regius (Hippone) er det gamle navnet til dagens moderne by Annaba i Algerie.

I oldtiden var Hippo Regius en by i Numidia ved Middelhavet, opprinnelig grunnlagt av fønikere, senere tilhørte den Kartago. Under Julius Cæsar ble Hippo Regius foruten hele Numidia underlagt Romerriket og var deretter en blomstrende handelsstad, og porten for den romerske handelen med Afrika.

I den kristne tiden var Hippo Regius et bispesete, spesielt kjent gjennom Augustin av Hippo, en av oldkirkens største teologer og som døde i byen i 430 da byen var beleiret av vandalene. Navnene på syv biskoper fra Hippo er kjente.

Siden ble Hippo Regius inntatt og ødelagt av muslimene (697) og da anla innbyggerne en ny by rundt 2 km nordnordøst og hvor den nåværende byen Annaba (Bône) fortsatt ligger.
Kategorier: Algerie | Romerske byer | Arkeologi i Afrika


Dato: 17.01.2021 01:09:43 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.