HindiHindi
हिन्दी, हिंदी
Brukt i India
 Nepal
 Sør-Afrika
Antall brukere260 129 750[1]
Lingvistisk
klassifikasjon
Indoeuropeisk
Indoiransk
Indoarisk
Sentral sone
Vestlig hindi
Hindustani
Hindi
Offisiell status
Offisielt iFiji (som hindustani) og India
Språkkoder
ISO 639-1hi
ISO 639-2hin
ISO 639-3hin

Wikipedia på hindi
Hindi på Wiktionary
Portal: Språk

Hindi (हिन्दी) tilhører den indoariske språkgruppen og snakkes av omkring 200 millioner mennesker, er andrespråk for 300 millioner, og det offisielle språket i India (i tillegg til engelsk). Om hindi regnes sammen med det nært beslektede språket urdu, er de det tredje største språket i verden. Selv om hindi og urdu har utviklet seg i forskjellige retninger i løpet av 1900-tallet, undervises det av og til (kurs) i hindi- og urdu sammen, spesielt i grammatikk. Hindi skrives med devanagari-skrift og inneholder i tillegg et stort antall lånord fra sanskrit.

Referanser


  1. ^ [1] Ethnologues tall fra 2001 og 1999. Antall brukere på verdensbasis: 381,359,750, morsmålsbrukere: 260,129,750, "L2-brukere": 121,230,000

Eksterne lenkerDenne språkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den .Kategorier: Indoariske språk | Språk i India | Språk i Nepal | Språk i Storbritannia | Språk i Sør-Afrika | Språk i Uganda


Dato: 16.01.2021 02:50:36 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.