Helse- og omsorgsdepartementet (USA)


(Omdirigert fra Helse-_og_sosialdepartementet_(USA))


Helse- og omsorgsdepartementet
Department of Health and Human Services
HHS
TypeDepartement
VirkeområdeUSA
HovedkontorWashington, DC
Budsjett78,4 mrd. dollar (2011)[1]
Ansatte67 000 (2004)
Nettsidewww.hhs.gov

Helse- og sosialdepartementet (U.S. Department of Health and Human Services, HHS) er et departement i den amerikanske regjeringen med ansvar for landets føderale helse- og sosialpolitikk, herunder programmene Medicaid og Medicare og forskningsinstituttene under National Institutes of Health.

HHS ble opprettet gjennom en oppdeling av det tidligere Departementet for helse, utdannelse og velferd, og ble aktivert 4. mai 1980. Departementet ledes av helse- og omsorgsministeren.

Emblem Direktorat Etbl.
Administration for Children and Families 1991
Administration for Community Living 2012
Agency for Toxic Substances and Disease Registry
Centers for Disease Control and Prevention 1946
Food and Drug Administration 1906
Health Resources and Services Administration 1982
Indian Health Service 1955
National Institutes of Health 1887
Office of Research Integrity
Substance Abuse and Mental Health Services Administration 1992

Referanser


Eksterne lenker

Kategorier: USAs føderale myndigheter | Helse i USA | Helsemyndigheter


Dato: 17.01.2021 02:48:10 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.