Hazel Reid O'LearyHazel Reid O'Leary
Født17. mai 1937[1][2][3] (83 år)
Newport News
Ektefelle Max Robinson
Utdannet ved Fisk University, Rutgers School of Law–Newark, Rutgers University
Beskjeftigelse Politiker, jurist
Parti Det demokratiske parti
Nasjonalitet USA
Medlem av Alpha Kappa Alpha
Utmerkelser James Madison Award (1994)

Hazel Reid O'Leary (født 17. mai 1937 i Newport News, Virginia) var USAs syvende energiminister, fra 1993 til 1997, utnevnt av daværende president Bill Clinton.

Per 2009 er hun fremdeles den første og eneste kvinne og første og eneste afroamerikaner som har holdt denne posisjonen. Siden 2004 har hun fungert som president for Fisk University, et historisk afroamerikansk college som ligger i Nashville, Tennessee. Reid giftet seg med Carl G. Rollins, Jr, som hun hadde en sønn sammen med, som også fikk navnet Carl. De ble senere skilt. Hun giftet seg med John F. O'Leary som også var politiker, den 24. april 1980. Han døde i 1987. O'Leary jobbet som aktor i New Jersey, og ble senere en partner og revisor i konsulentselskapet Coopers & Lybrand. I løpet av administrasjonen til Jimmy Carter, ble O'Leary utnevnt til assisterende administrator av Federal Energy Administration. I 1993 nominerte president Bill Clinton O'Leary til energiminister.

Referanser


  1. ^ Munzinger-Archiv, oppført som Hazel O'Leary, Munzinger IBA 00000020659 , besøkt 9. oktober 2017
  2. ^ FemBio, oppført som Hazel O'Leary, FemBio-ID 20989 , besøkt 9. oktober 2017
  3. ^ Social Networks and Archival Context, oppført som Hazel R. O'Leary, SNAC Ark-ID w61p01sr , besøkt 9. oktober 2017Kategorier: Fødsler i 1937 | USAs energiministre | Bill Clintons regjering


Dato: 17.01.2021 03:11:55 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.