Harvard UniversityHarvard University
MottoVeritas («Sannhet»)
Grunnlagt1636; 384 år siden
TypeUniversitet
Beliggenhet Cambridge (Massachusetts)
Studenter36012 (2018)
Ansatte4600 (2018)

Harvard University

Harvard University, egentlig President and Fellows of Harvard College, er et privat universitet i Cambridge i Massachusetts. Det er medlem av sammenslutningen Ivy League. Universitetet ble grunnlagt 8. september[trenger referanse] 1636 og er den eldste institusjonen for høyere utdannelse i USA. Harvard anser Yale University som sin rival og skolene konkurrerer i sport og om de beste studentene og akademikerne. Sammen med Yale og Princeton er Harvard en del av «The Big Three», et navn for de tre mest prestisjetunge skolene i USA.

I flere internasjonale kåringer er det havnet svært høyt, og har dermed blitt ansett som et av verdens ledende universiteter. Harvard inntar delt annenplass med Universitetet i OxfordTimes' liste over verdens beste universiteter.[1] Det tildeles alle gradsnivåer opp til doktorgrad (Ph.D).

Det er oppkalt etter presten John Harvard, som testamenterte noen hundre bøker til å etablere skolens bibliotek, i tillegg til flere hundre pund.

Universitetet har det største pengefondet av alle verdens utdanningsinstitusjoner, pr. 2019 verdt 40,9 milliarder dollar.[2] Justert for størrelsen på universitetet er skolen den tredje rikeste i USA, etter Princeton og Yale.[3] Skolen bruker i 2019 $50 800 per student, sammenlignet med $122 000 ved Yale og $62 600 ved Princeton.[4]

Innhold

Fakulteter


Harvard har følgende skoler:

Forskningssentre (utvalg)


Biblioteker


Bibliotekene ved Harvard University har mer enn 16 millioner titler, som gjør det til USAs nest største bibliotek (2006).[6]

Referanser


  1. ^ Times – THE World University Ranking, 2013-2014.
  2. ^ «Harvard Endowment Returns 6.5 Percent for Fiscal Year 2019 | News | The Harvard Crimson» . www.thecrimson.com (engelsk). Besøkt 30. september 2019. 
  3. ^ «College Endowments» . www.reachhighscholars.org. Besøkt 30. september 2019. 
  4. ^ «Explore the Full WSJ/THE College Rankings» . WSJ (engelsk). Besøkt 30. september 2019. 
  5. ^ «About» . Shorenstein Center (engelsk). Besøkt 6. mars 2019. 
  6. ^ American Library Association, The World Almanac side 404.

Eksterne lenker

Kategorier: Harvard University | Ivy League | Universiteter i Massachusetts | Etableringer i 1636 | Utdanningsinstitusjoner etablert i 1630-årene | 1636 i Massachusetts


Dato: 16.01.2021 05:45:04 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.