Hari Rud - nowiki.org

Hari RudHari Rud er en elv som flyter fra fjellene i det sentrale Afghanistan til Turkmenistan hvor den forsvinner i Kara-Kum-ørkenen. Rud betyr «elv» på persisk.

Elven oppstår i Koh-e Baba fjellrekken som er del av Hindu Kush-systemet, og følger en relativt rett rute mot vest.

I det vestlige Afghanistan flyter Hari Rud sør for Herat. Dalen rundt Herat var historisk berømt for sin fruktbarhet og tette kultivasjon. Elven møter Jam Rud ved minareten i Jam, som er sagt å være den nest høyeste minareten i verden med sine 65 meter.

Etter Herat svinger elven nordvest, så nord, og utgjør den nordlige grensen mellom Afghanistan og Iran. Videre nord utgjør den den sørøstlige delen av grensen mellom Iran og Turkmenistan.

I Turkmenistan er den kjent som Tedzhen-elva og den passerer nær byen Tedzhen.
Kategorier: Elver i Afghanistan | Elver i Turkmenistan


Dato: 16.01.2021 03:58:21 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Tillatelse: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.