Hare Krishna
Hare Krishna er et hinduisk mantra, en rytmisk sang basert på gjentakelse av tre ulike navn på guden Vishnu, nemlig Hare, Krishna og Rama. Gjentakelse av disse tre hellige navnene skal rense sinnet og fjerne belastende karma.

Harekrishna-mantraet kalles gjerne mahamantra; det store mantra. Det har en lang historie, og omtales i mange gamle hinduiske skrifter.

Ekstatisk sang av denne typen spredte seg i middelalderens India som en del av bhakti-bevegelsen. Her legges det vekt på følelsemessig hengivelse til guddommen, i motsetning til yogienes askese og selvdisiplin eller de intellektuelle spekulasjonene i vedanta.

Hare Krishna-mantraet ble kjent i Vesten på 1970-tallet gjennom den hinduiske misjonsbevegelsen ISKCON.
Eksterne lenker

Kategorier: Hinduisme


Dato: 19.01.2021 11:00:13 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.