Handelsdepartementet (USA)Handelsdepartementet
Department of Commerce
TypeDepartement
VirkeområdeUSA
Etablert14. februar 1903; 117 år siden
HovedkontorWashington, DC
UnderlagtUSAs føderale myndigheter[1]
Ansatte43 880 (2011)
Nettsidecommerce.gov

Handelsdepartementet (engelsk Department of Commerce) er et departement i den amerikanske føderale regjeringen som har til oppgave å fremme økonomisk utvikling. Departementet ble opprettet 14. februar 1903 som Handels- og arbeidsdepartementet, men 4. mars 1913 ble oppgaver knyttet til sysselsetting overført til det nye Arbeidsdepartementet og navnet endret til Handelsdepartementet.

Handelsdepartementet har 43 800 ansatte (2011) og et budsjett på 9,4 milliarder dollar (2006).

Underliggende etater


Eksterne lenker

Kategorier: Handelsdepartementet (USA)


Dato: 17.01.2021 06:07:58 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.