Gudrun EnsslinGudrun Ensslin
Født15. august 1940[1][2][3][4]
Bartholomä
Død18. oktober 1977[1][2][3][4] (37 år)
Stammheim-fengselet
hengning
Gravlagt Dornhaldenfriedhof
Far Helmut Ensslin
Søsken Gottfried Ensslin, Christiane Ensslin
Barn Felix Ensslin
Utdannet ved Königin-Katharina-Stift-Gymnasium Stuttgart (–1960), Eberhard-Karls-Universität Tübingen (19601963), Pädagogische Hochschule Schwäbisch Gmünd (–1964), Freie Universität Berlin
Beskjeftigelse Lærer, feminist, terrorist
Nasjonalitet Nazi-Tyskland, Vest-Tyskland, Tyskland
Medlem av Rote Armee Fraktion

Gudrun Ensslin (født 15. august 1940 i Bartholomä i Baden-Württemberg, død 18. oktober 1977 i Stuttgart) var en tysk venstreekstremistisk terrorist. Hun var en av lederne og grunnleggerne av Rote Armee Fraktion (RAF).

Hun var datter av en prest fra Schwaben, studerte engelsk, tysk og pedagogikk i Tübingen og senere ved Freie Universität Berlin. Med Bernward Vesper fikk hun sønnen Felix Robert Ensslin. I likhet med Ulrike Meinhof fikk hun stipend fra Studienstiftung des deutschen Volkes.

Etter brannpåsettelsen i Frankfurter Kaufhaus og flere bankran var hun en av Tysklands mest ettersøkte terrorister. Hun ble arrestert 8. juni 1972 i Hamburg.

Gjennom en gisselaksjon ved den vesttyske ambassaden i Stockholm i 1975, samt bortføringen av arbeidsgiverpresident Hanns-Martin Schleyer og den parallelle kapringen av Landshut i 1977, forsøkte RAF og en palestinsk organisasjon å presse den tyske regjeringen til å løslate Baader, Raspe og andre terrorister fra fengsel. Regjeringen under Helmut Schmidt valgte å ikke gi etter for kravene.

Sammen med Andreas Baader og Jan-Carl Raspe begikk hun selvmord i fengselet i Stuttgart den 18. oktober 1977.

Referanser


  1. ^ a b Gemeinsame Normdatei, besøkt 9. april 2014
  2. ^ a b Brockhaus Enzyklopädie, Brockhaus Online-Enzyklopädie-id ensslin-gudrun , besøkt 9. oktober 2017
  3. ^ a b Discogs, Discogs artist-ID 2847508 , besøkt 9. oktober 2017
  4. ^ a b FemBio, FemBio-ID 8921 , besøkt 9. oktober 2017

Eksterne lenker


Kategorier: Fødsler i 1940 | Dødsfall i 1977 | Tyskere involvert i terroraktivitet | Personer fra Ostalbkreis | Personer tilknyttet Røde Armé Fraksjon | Personer dømt for terrorisme | Dødsfall under fengselsopphold


Dato: 16.01.2021 02:57:12 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.