Gudfaren 2Gudfaren 2
orig. The Godfather Part II
Generell informasjon
SjangerKrim, drama
Utgivelsesår20. desember 1974
Prod.landUSA
Lengde200 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørFrancis Ford Coppola
ProdusentFrancis Ford Coppola
ManusforfatterMario Puzo og Francis Ford Coppola
Foran kamera
MedvirkendeAl Pacino,

Robert Duvall,
Diane Keaton,
Robert De Niro,
John Cazale,

Talia Shire m.fl.
Prod.selskapParamount Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Gudfaren del 2 (orig. The Godfather Part II), er film nummer to av tre i Francis Ford Coppolas mafiaepos. Filmen kom ut i 1974, og fortalte to historier på én gang: Den ene historien følger Michael Corleone fra han blir don til hans makt når toppen. Den andre historien forteller om den unge Vito Corleone som flykter fra Sicilia til New York – og som arbeider seg opp fra å være en simpel butikkmedarbeider til en av byens mest respekterte mafiabosser.

Innhold

Historien


Den første historien i Gudfaren del 2 følger Michael Corleone på 1950-tallet; den andre historien er en serie flashback-sekvenser som følger hans far, Vito Corleone, fra hans barndom i Sicilia og til etableringen av den kriminelle «Corleone»-familien i New York og fødslene til Michael og hans søsken. Denne gangen er det ikke Marlon Brando som spiller Vito Corleone, men av forskjellige personer ettersom han vokser fra å være gutt til voksen mann.

Den voksne Vito er spilt av Robert De Niro, som forøvrig vant en Oscar for beste birolle, for å ikke ha ført noen engelskspråklig dialog i filmen. Mange mener at etterfølgeren er bedre enn forgjengeren i kvalitet.

Oscar


I tillegg til Robert De Niros Oscar for beste birolle, vant Gudfaren del 2 også i kategoriene beste film og beste regi.

Rolleliste


Eksterne lenker


Kategorier: Dramafilmer fra USA | Mafiafilmer | Filmer fra 1974 | Oscar for beste film | Filmer regissert av Francis Ford Coppola | Filmer basert på bøker | Engelskspråklige filmer | Oppfølgerfilmer | Filmer lagt til New York | Filmer lagt til Italia | Filmer lagt til Cuba


Dato: 16.01.2021 06:36:10 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.