GrensesnittGrensesnitt, grenseflate eller (på engelsk) interface er en abstraksjon for kommunikasjonen mellom to systemer eller konsepter. En form for oversettelse foretas for å kommunisere gjennom grensesnittet.

Innhold

Grensesnitt innen informasjonsteknologi


Innen informasjonsteknologi snakker man om grensesnitt på mange nivåer.

Grensesnitt mellom menneske og maskin

Grensesnitt mellom et menneske og en datamaskin (eller dataprogram) kalles brukergrensesnitt. Et brukergrensesnitt er måten brukeren av en programvare kommuniserer med et dataprogram. Dette kan være alt fra visuell informasjon som er grafisk tegnet opp på skjermen til hvordan brukeren utfører kommandofunksjoner eller annen interaksjon med programmet.

Grensesnitt mellom fysiske komponenter

Grensesnitt mellom maskinelle entiteter kalles fysisk grensesnitt. Elektroniske komponenter har ulike former for stikkontakter som danner et slikt grensesnitt.

Grensesnitt mellom programvare

Programbiblioteker har et programmeringsgrensesnitt (en: Application Programming Interface (API)) som gir programmer muligheter til å benytte bibliotekets funksjonalitet.

Innen objektorientert programmering brukes begrepet grensesnitt i forbindelse med klasser for å beskrive hvilke metoder som tilbys.

Eksterne lenker


Denne datarelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den .Kategorier: Grensesnitt | Informasjonsteknologi | Programmeringselementer


Dato: 15.01.2021 08:44:08 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.