Gregor av NazianzGregor av Nazianz
kalt Teologen
Født329
Arianzus i Kappadokia
Død390
Nazianz
Gravlagt Konstantinopel
Ektefelle ingen
Far Gregory of Nazianzus the Elder
Mor Nonna of Nazianzus
Søsken Caesarius of Nazianzus, Saint Gorgonia
Utdannet ved Platons Akademi
Beskjeftigelse
6 oppføringer
Lyriker, geistlig, epigrammatist, filosof, teolog, katolsk prest (361–)[1]
Nasjonalitet Romerriket
Saligkåret-
Helligkåretkort tid etter sin død
Anerkjent avDen ortodokse kirke og Den katolske kirke
Festdag25. januar
Se ogsåEkstern biografi
Vernehelgen-
I kunstensom biskop

Gregor av Nazianz (født 329 i Arianzos nær Nazianzos i Kappadokia, død 25. januar 390 i Nazianzos), også kjent som Gregor Teologen, var en kristen biskop i Konstantinopel. Nazianzos var en oldtidsby og et bispesete i Kappadokia.

Han er kåret til helgen av Den ortodokse kirke og Den romersk-katolske kirke, og er også kirkelærer. Han omtales sammen med brødrene St. Gregor av Nyssa og St. Basilios den store, hans nære venn og studiekamerat i Athen, som de tre kappadokiere. Disse tre fikk en helt fundamental betydning for utviklingen av kristen lære i det fjerde århundre og fremover, særlig i østkirken.

Han var eldste sønn av Gregor av Nazianz den eldre og Nonna.

LitteraturForgjenger:
 Maximos 
Metropolitt av Konstantinopel
(380381)
Etterfølger:
 Nektarios 
Forgjenger:
 Demofilos 
Metropolitt av Konstantinopel
(379380)
Etterfølger:
 Maximos 
  1. ^ katolsk hierarki ID nznzKategorier: Romerske helgener | Greske helgener | Kirkelærere | Greske katolske teologer | Greske teologer | Oldkirkens biskoper | Epigramdiktere fra Den greske antologi | Personer fra Aksaray | Fødsler i 329 | Dødsfall i 390


Dato: 17.01.2021 12:02:06 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.