Glemmen nye kirke


(Omdirigert fra Glemmen_kirke)


Glemmen nye kirke
Område Fredrikstad
Bispedømme Borg bispedømme
Byggeår 1853
EndringerUtvidet i 1887–88
Arkitektur
Arkitekt J.F. Lühr (1853),
H. Thrap-Meyer (1887–88),
Arnstein Arneberg (1949)
TeknikkMur
ByggematerialeTeglstein
Beliggenhet

Glemmen nye kirke
Glemmen nye kirke på Commons

Glemmen nye kirke er en korskirke i tegl i Fredrikstad kommune og domprosti i Viken fylke.

Kirken ble opprinnelig innviet som langkirke i 1853 og ble så utvidet til korskirke etter planer av Henrik Thrap-Meyer i 1887–88. Den brant natt til 20. oktober 1944 og ble gjenoppført etter planer av Arnstein Arneberg med innvielse 30. oktober 1949.

Kirken har 410 plasser.

Blant utsmykningene i kirkeinteriøret er et granittrelieff utført av billedhuggeren Emma Matthiasen, med motiv av erkeengelen Mikael flankert av døperen Johannes som holder et lam i sine hender, og profeten Moses som holder stentavlene med de ti bud.[1]

Foreldrene til Edvard Munch giftet seg i denne kirken.

Adkomst til stedet er via fylkesvei 109.

Referanser


  1. ^ Skahjem, Svein (1999). Veiviser for Glemmen kirke. s. 53. 

Kilder


Eksterne lenker


Denne kirkerelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den .
Kategorier: Kirker i Fredrikstad | Kirker i Fredrikstad domprosti | Kulturminner i Fredrikstad | Religiøse byggverk fra 1853 | 1853 i Norge | Byggverk tegnet av Arnstein Arneberg | Korskirker i Norge | Henrik Thrap-Meyer | Johan Fredrich Lühr | Byggverk revet i 1944 | Norske kirker fra 1949


Dato: 17.01.2021 04:50:23 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.