Glasgow internasjonale lufthavn - nowiki.org

Glasgow internasjonale lufthavnGlasgow internasjonale lufthavn
Glasgow International Airport
IATA: GLA – ICAO: EGPF
Basisdata
FlyplasstypeSivil
OperatørHeathrow Airport Holdings
BetjenerGlasgow, Storbritannia
Høyde8 m / 26 ft
55°52′19″N 4°25′59″V
Rullebane(r)
Retning Lengde Banedekke
m ft
05/23 2 658 8 720 Asfalt
09/27 1 104 3 622 Asfalt
Statistikk (2006)
Passasjerer 8 800 000
Flybevegelser 96 939
Frakt (tonn) 7 980
Nettside
www.glasgowairport.com/

Glasgow internasjonale lufthavn

Sjekk lokale AIP for siste oppdateringer

Glasgow internasjonale lufthavn (IATA: GLA, ICAO: EGPF) ligger omkring tretten kilometer vest for Glasgow sentrum, nær byene Paisley og Renfrew i Renfrewshire. Den er Skottlands travleste flyplass, og den sjette travleste i Storbritannia i 2005. Den var også den første flyplassen i Skottland som håndterte over en million passasjerer i løpet av en måned.

Lufthavnen er en navflypass for Loganair, Easyjet og Flyglobespan.

Ruter og selskaper


Terrorangrep


Terrorangrepet mot Glasgow lufthavn 30. juni 2007 fant sted da en mørk grønn Jeep Cherokee den 30. juni 2007 klokken 15.11 lokal tid ble kjørt inn i terminalbygningen på Glasgow internasjonale lufthavn i Renfrewshire i Skottland og satt i brann. Bilen eksploderte og forårsaket en kraftig brann, hvor en av de to mistenkte ble alvorlig skadet og fire tilfeldige sivile ble lettere skadet.

Eksterne lenker

Kategorier: Flyplasser i Skottland | Renfrewshire | Kommunikasjon i Glasgow
Kilde: Wikipedia - https://.wikipedia.org/wiki/Glasgow internasjonale lufthavn (Forfattere [Historie])    Tillatelse: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.


Dato: 23.08.2020 10:35:43 CEST - Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke LinkFang.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.