Georg David AnthonGeorg David Anthon
Født1714
Nordtyskland
Død1781
Beskjeftigelse Arkitekt
Nasjonalitet Tyskland

Georg (George) David Anthon (født 1. oktober 1714, død 30. august 1781) var en tysk-dansk arkitekt som virket i Danmark.

Anthon var elev av og konduktør hos Nicolai Eigtved og ble i 1748 utnevnt til lærer i geometri og arkitektur ved Kunstakademiet.

I 1751 ble han kongelig bygningsinspektør, i 1761 hoffbyggmester og inspektør over alle kongelige slott.

Anthon har blant annet tegnet spiret på Christians kirkes tårn, stallbygningen ved Frederiksberg slott og Frederiks kirke. Han sto også for en ombygging av Bregentved. I en kort periode etter Eigtveds død ledet han arbeidet på Marmorkirken.

Ekteskap


Anthon giftet seg med Eigtveds datter Anne Margrethe 28. april 1755 og fikk sønnen Adam Gottlob med henne året etter.

Eksterne lenker

Kategorier: Fødsler i 1714 | Dødsfall i 1781 | Tyske arkitekter | Danske arkitekter | Kongelige bygningsinspektører | Personer fra Landkreis Vorpommern-Greifswald


Dato: 19.01.2021 10:14:06 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.