Gan (språk)Gan er også et fylke i Ganzhou i provinsen Jiangxi i Folkerepublikken Kina.

Gan (forenklet kinesisk: 赣语; tradisjonell kinesisk: 贛語; pinyin: gànyŭ) er et kinesisk i språk. Den brukes i området av Kina hvor elva Gan renner, det vil si i provinsen Jiangxi, og i tilgrensende provinser.

Det er en diskusjon om hvorvidt språket er en kinesisk dialekt, et språk i slekt med hakka, eller om det er et eget språk.

Gan tales i varierende grad av mellom 20 og 70 millioner mennesker i forskjellige varianter, hvorav Nanchang-dialekten anses å være prestisjedialekten.

Dialekter


Det er forskjeller mellom gan-dialektene som kategoriseres litt forskjellig.

Ifølge «Atlas over kinesiske språk» (《中國語言地圖集》, 1987) er det ni dialekter innen gan.

Denne språkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den .Kategorier: Gan


Dato: 17.01.2021 03:47:05 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.