Galileo Galilei internasjonale lufthavn - nowiki.org

Galileo Galilei internasjonale lufthavnGalileo Galilei internasjonale lufthavn
Aeroporto di Pisa-San Giusto
IATA: PSA – ICAO: LIRP
Basisdata
FlyplasstypeSivil/Militær
BetjenerPisa, Italia
PlasseringSan Giusto
Åpnet1911
Høyde2 m / 6 ft
43°41′2″N 10°23′33″Ø
Rullebane(r)
Retning Lengde Banedekke
m ft
04R/22L 2 993 9 820 Asfalt
04L/22R 2 792 9 160 Asfalt
Statistikk (2007)
Passasjerer 3 725 770
Flybevegelser 42 691
Frakt (tonn) 15 099
Nettside
www.pisa-airport.com

Galileo Galilei internasjonale lufthavn

Sjekk lokale AIP for siste oppdateringer

Galileo Galilei internasjonale lufthavn (IATA: PSA, ICAO: LIRP) er en flyplass som ligger i Pisa i Italia. Den er en av to flyplasser i Toscana, sammen med Peretola lufthavn i Firenze. Flyplassen er oppkalt etter den italienske filosofen, fysikeren og astronomen Galileo Galilei, som kom fra Pisa. Flyplassen ligger i bydelen San Giusto, mindre enn 2 km unna sentralstasjonen, relativt nær sentrum.

Det går både tog og busser til sentralstasjonen i byen; det finnes også buss- og togforbindelser til og fra Santa Maria Novella Station i Firenze.

I tillegg til å betjene sivil trafikk, brukes flyplassen også av Aeronautica Militare (Det italienske luftforsvaret) og er base for transportfly av typen C-130 Hercules og Alenia C-27J Spartan.

Selskaper og reisemål


Eksterne lenker

Kategorier: Flyplasser i Italia | Pisa | Byggverk i Toscana
Kilde: Wikipedia - https://.wikipedia.org/wiki/Galileo Galilei internasjonale lufthavn (Forfattere [Historie])    Tillatelse: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.


Dato: 26.08.2020 08:27:21 CEST - Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke LinkFang.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.