GökçeadaGökçeada
Geografi
PlasseringEgeerhavet
Areal279 km²
Administrasjon
Tyrkia
ProvinsÇanakkale
Største bosetningGökçeada by (7 254)
Demografi
Befolkning8 875 (2000)
Befolkningstetthet32
Beliggenhet
Gökçeada (Tyrkia)

Gökçeada, tidligere Ímvros eller Imbros (gresk Ίμβρος, eldre tyrkisk İmroz) er den største øya i Tyrkia. Den hører til De nordegeiske øyer i Egeerhavet. Gökçeada hører til Provinsen Çanakkale og ligger ved inngangen til Sarosbukta nord i Egeerhavet. Øya er Tyrkias vestligste punkt. Den har et areal på 279 km².

Etter en folketelling i 2000 hadde Gökçeada totalt 8 875 innbyggere.[1] I samme folketelling ble det rapportert at 7 254 av innbyggerne bor i Gökçeada by og 1 621 i de andre landsbyene.[1] Viktigste næringsvei på Gökçeada er fiske og turisme. Øya er også kjent for sin vinproduksjon. Befolkningen er hovedsakelig tyrkisk, men det er fremdeles rund 250 etniske grekere på øya. Et stort antall grekere har emigrert.

Bartholomeos I, den økumeniske patriark av Konstantinopel er født på øya.

Referanser


  1. ^ a b «Tyrkisk folketelling 2000» . Arkivert fra originalen 27. september 2007. Besøkt 10. juni 2013. Kategorier: Øyer i Tyrkia | Çanakkale (provins) | Marmararegionen


Dato: 17.01.2021 03:55:16 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.