Frihetens regnFrihetens regn
orig. The Shawshank Redemption
Generell informasjon
SjangerDrama
Utgivelsesår1994
Prod.landUSA
Lengde142 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørFrank Darabont
ProdusentNiki Marvin
ManusforfatterStephen King (novelle)
Frank Darabont
MusikkThomas Newman
Foran kamera
Hovedrolle(r)Tim Robbins
Morgan Freeman
BirollerWilliam Sadler
Bob Gunton
Clancy Brown
Prod.selskapColumbia Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Frihetens regn (originaltittel: The Shawshank Redemption) er en amerikansk dramafilm fra 1994, skrevet og regissert av Frank Darabont og basert på novellen Rita Hayworth and Shawshank Redemption av Stephen King. Hovedrollene innehas av Tim Robbins (Andy Dufresne) og Morgan Freeman (Ellis Redding).

Filmen skildrer hovedsakelig Andys liv i fengsel etter at han er dømt for mordet på sin hustru og hennes elsker, til tross for at han hevder å være uskyldig.

Innhold

Om filmen


Frihetens regn er stemt fram til en av tidenes beste filmer i flere avstemninger, blant annet på Internet Movie Database. Per november 2014 ligger den på 1.-plass med karakteren 9,3 (av 10) med ca. 1 300 000 stemmer.[1]

Filmen var nominert til sju Oscar, blant andre Morgan Freeman for beste mannlige hovedrolle, men vant ingen.

Rolleliste


Referanser


  1. ^ «Frihetens regn» . imdb. Besøkt 5. desember 2014. 

Eksterne lenker


Engelsk Wikiquote har en samling sitater relatert til:
Frihetens regnKategorier: Dramafilmer fra USA | Filmer lagt til fengselsmiljø | Filmer basert på bøker | Filmer fra 1994 | Engelskspråklige filmer | Filmer basert på verk av Stephen King | Filmer lagt til Maine


Dato: 16.01.2021 10:38:45 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.