Jumu'ah


(Omdirigert fra Fredagsbønn)


Fredagsbønnen, eller jumu'ah, (arabisk: صلاة الجمعة, ṣalāt al-jum‘ah) er den felles bønn i moskéen ved middagstid på fredagen og regnes oftest som en plikt for alle voksne mannlige sunnimuslimer.

Fredagsbønnen skiller seg i opplegget i noen grad fra middagsbønnen øvrige dager i uken, men den største forskjellen utgøres av den preken, khutba, som holdes av imamen, det vil si bønnelederen, eller noen annen fremstående person, før det felles bønneritualet.[trenger referanse]

Litteratur

Kategorier: Islamske bønner | Arabiske ord og uttrykk


Dato: 19.01.2021 10:04:29 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.