Frank HsiehFrank Hsieh
Født18. mai 1946 (74 år)
Taipei
Utdannet ved Taiwans nasjonale universitet, Universitetet i Kyoto
Beskjeftigelse Politiker
Parti Kuomintang, Demokratisk framskrittsparti
Nasjonalitet Republikken Kina

Frank Chang-ting Hsieh kinesisk 謝長廷; pinyin Xiè Chángtíng; Wade-Giles Hsieh Ch'ang T'ing (født 18. mai 1946 i Taipei i Republikken Kina), er en taiwansk politiker for Demokratisk framskrittsparti. Han ble utnevnt til statsminister i Taiwan den 1. februar 2005, og meldte at han ville si fra seg stillingen den 17. januar 2006. I mai 2007 ble han nominert til sitt partis presidentkandidat for valgene i mars 2008.

Hsieh er utdannet jurist ved det nasjonale universitetet i Taiwan og universitetet i Kyoto. Han praktiserte jus fra 1969 til 1981 før han begynte som politiker på heiltid.

Etter to perioder som bystyrerepresentant i Taipei fra 1981 til 1988 ble Hsieh med i den taiwanske nasjonalforsamling i 1989, da som representant for Demokratisk framskrittsparti som han hadde vært med på å starte og navngi i 1986.

Frank Hsieh stilte som visepresidentkandidat til presidentvalget i 1996 sammen med Peng Ming-min og kom da på andreplass med 21,1% av stemmene. To år senere ble han valgt til borgermester i Kaohsiung, en stilling han satt i helt til han ble utnevnt til statsminister i 2005. Hsieh var partileder fra 2000 til 2002. I 19961997 ledet han et fjernsynsprogram på TVBS.

Hsieh sa fra seg statsministerstillingen som følge av dårlige resultater for sitt parti i lokalvalg i desember 2005.

I mai 2007 ble han nominert til sitt partis presidentkandidat for valgene i mars 2008. Han tapte imidlertid dette valget.

Eksterne lenkerForgjenger:
 Yu Shyi-kun 
Republikken Kinas statsminister
Etterfølger:
 Su Tseng-chang 

Kategorier: Fødsler i 1946 | Taiwankinesiske politikere | Borgermestere og ordførere | Personer fra Taipei


Dato: 19.01.2021 09:59:55 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.