ForsvarsministerForsvarsministeren er ministeren som er ansvarlig for landets forsvar. Rollen som forsvarsminister blir av den grunn ofte sett på som en viktig statsrådpost.[trenger referanse] Forsvarsministeren leder vanligvis et forsvarsdepartement.

I mange nasjoner er det en meget sterk konvensjon at forsvarsministeren er en sivil person. Dette fremmer på mange måter den sivile kontrollen av militæret. I enkelte mindre demokratiske land er forsvarsministeren ofte en offiser i uniform, og det er ikke uvanlig at personen også innehar rollen som øverstbefalende over de væpnede styrker.

Referanser

Kategorier: Politiske beskjeftigelser | Ministertitler | Militærvesen


Dato: 17.01.2021 03:53:20 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.