Folkets tre prinsipperFolkets tre prinsipper (kinesisk: 三民主義, pinyin: Sānmínzhǔyì) var en politisk devise utviklet i 1912 av grunnleggeren av Republikken Kina, Sun Yat-sen. De lyder:

  1. 民族主義 Mínzúzhǔyì (omtrent «nasjonalisme»)
  2. 民權主義 Mínquánzhǔyì (omtrent «demokrati»)
  3. 民生主義 Mínshēngzhǔyì (omtrent «statssosialisme»)[1]

Sun Yat-sen propagerte disse prinsippene for første gang i en tale den 16. juni 1924 ved Militærakademiet i Whampoa. En del av teksten ble basis for partisangen til Guomindang, før den ble Republikken Kinas nasjonalsang.

Referanser


  1. ^ Kwan Kim-Gaul: Drachenthron und blaue Ameisen. Limes Verlag, Wiesbaden 1965.Kategorier: Republikken Kinas historie til 1949


Dato: 18.01.2021 07:53:19 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.