FolkerepublikkFolkerepublikk er en tittel som har blitt benyttet av mange sosialistiske republikker for å beskrive deres styresett.

Begrepet «folkerepublikk» ble brukt populistisk. Motivasjonen for å bruke dette begrepet lå i påstanden om at myndighetene styrte i tråd med interessen til majoriteten av befolkningen, og derfor er «folkets republikk». Kritikere av disse systemene har derimot ment at navnet «folkerepublikk» kun ble brukt som propaganda.

Disse landene regner seg i dag som folkerepublikker:

Følgende ikke-anerkjente utbryterstater (folkerettslig del av Ukraina) kaller seg også folkerepublikker:

Blant andre historiske eksempler finnes:
Kategorier: Styreformer | Republikker


Dato: 16.01.2021 11:01:40 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.