Finn SeemannFinn Seemann
Født18. oktober 1944[1]
Oslo
Død7. september 1985 (40 år)
Dovre
Beskjeftigelse Fotballspiller, American Football-spiller
Nasjonalitet Norge

Finn Ludvig Seemann (født 18. oktober 1944, død 7. september 1985) var en norsk fotballspiller. Han spilte 15 kamper og scoret fire mål for det norske A-landslaget, og spilte for en rekke klubber både i Norge og utlandet.

Seemann startet fotballkarrieren i Lyn, hvor han ble seriemester i 1964. Høsten 1965 ble han proff i den skotske klubben Dundee United. Etter to sesonger i Skottland dro han til nederlandsk fotball hvor han spilte for DWS Amsterdam og FC Utrecht, og bodde også en periode i USA før han returnerte til Lyn i 1975. Han har også spilt for Vålerenga, Sarpsborg og Bækkelaget. Han spilte også bandy og fikk tre landskamper i denne idretten (debut 1964).

I en reportasje i Dagbladet blir han på grunn av livsstilen sammenliknet med den nordirsk/engelske fotballspilleren George Best.[2]

Finn Seemann omkom i en bilulykke på Dovre i 1985.

Referanser


  1. ^ transfermarkt.com, oppført som Finn Seemann †, Transfermarkt spiller-ID 300816 , besøkt 9. oktober 2017
  2. ^ «Finn var Norges George Best: Ballkunstneren. Festene. Kvinnene. Tragedien» . Dagbladet.no. 6. september 2017. Besøkt 27. september 2017. (abonnement kreves). 

Eksterne lenker

Kategorier: Fødsler i 1944 | Dødsfall i 1985 | Norske landslagsspillere i fotball | Norske fotballspillere i Nederland | Norske fotballspillere i Skottland | Fotballspillere for Lyn Fotball | Fotballspillere for Dundee United FC | Fotballspillere for FC Utrecht | Fotballspillere for Vålerenga Fotball | Fotballspillere for Sarpsborg FK | Norske bandyspillere


Dato: 16.01.2021 03:35:46 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.