FilippinerhavetFilippinerhavet eller Filippinhavet er den delen av Stillehavet som omkranses av Filippinene, Taiwan og Japan i vest, av Marianene og Palau i øst og Indonesia i sør.

Filippinerhavet utgjør ei egen litosfæreplate – Filippinerplata – som dukker under Aurasiaplata. Ved denne kollisjonen dannes den rekka av vulkanøyer fra Halmahara i sør til Honshu i nord som er havets avgrensning mot vest. Samtidig dukker Stillehavsplata under Filippinerplata og danner bl.a. øyene Palau, Guam, Marianene og rekka av japanske øyer fra Iwo Jima til Honshu. Det er dyphavsgroper på begge sider av Filippinerhavet – bl.a. Filippinergropa mot Filippinene og Marianegropa ved Marianene.
Kategorier: Stillehavet | Filippinenes geografi | Japans geografi


Dato: 17.01.2021 03:30:58 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.