FerganadalenFerganadalen, eller Ferghanadalen, (usbekisk: Farg'ona vodiysi eller Фарғона водийси; kirgisisk: Фергана өрөөнү, Fergana öröönü; tadsjikisk: водии Фарғона, vodii Farghona; russisk: Ферганская долина, Ferganskaja dolina; persisk: وادی فرغا نہ) er en sentralasiatisk tettbefolket dalslette som ligger mellom Tian Shan i nord og Alajfjellene i sør. Ferganadalen deles mellom Usbekistan, Tadsjikistan og Kirgisistan. Over 10 millioner mennesker bor i den 300 kilometer lange og oppimot 150 kilometer brede dalen som gjennomflytes av elvene Naryn og Kara-Darja i øst. De flyter sammen i nærheten av Namangan og blir da til elven Syr-Darja som fortsetter vestover gjennom dalen. Viktige byer er Andijon, Namangan, Margilan, Fergana, Kokand, Osj og Khujand.

Eksterne lenker

Kategorier: Oljesøl | Usbekistans geografi | Kirgisistans geografi | Tadsjikistans geografi


Dato: 17.01.2021 02:49:38 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.