Federico Fabian PeñaFederico Fabian Peña
Født15. mars 1947 (73 år)
Laredo
Utdannet ved University of Texas School of Law
Beskjeftigelse Politiker, jurist
Parti Det demokratiske parti
Nasjonalitet USA

Federico Fabian Peña (født 15. mars 1947 i Laredo, Texas) var USAs transportminister fra 1993 til 1997 og energiminister fra 1997 til 1998, i løpet av presidentperioden til Bill Clinton.

Peña studerte ved Universitetet i Texas i Austin og senere ved The University of Texas School of Law. Han flyttet deretter til Colorado, hvor han begynte som praktiserende advokat, Peña ble valgt som medlem av Representantenes hus som demokrat for delstaten Colorado i 1979. Peña er far til tre barn: Nelia, Cristina, og Ryan Peña. Skilsmissen mellom Federico Peña og hans første kone, Ellen Hart Peña, ble fastslått den 10. september 2001. Federico Peña giftet seg med sin andre kone Cindy Velasquez den 2. september 2006. Peña uttalte at han ville støtte senator Barack Obama under presidentvalget i 2008. Hans beslutning ble ansett som bemerkelsesverdig fordi Peña ikke støttet senator Hillary Clinton, kona til presidenten som han tjente under. Peña holdt mange posisjoner i flere av de politiske komiteene under ledelse av Barack Obama.
Kategorier: Fødsler i 1947 | Politikere fra USA | USAs energiministre | Personer fra Laredo | Bill Clintons regjering


Dato: 17.01.2021 03:13:42 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.