Fastlands-KinaFastlands-Kina (tradisjonell kinesisk: 中國大陸, forenklet kinesisk: 中国大陆, pinyin: Zhōngguó Dàlù; kortform: 大陆 /大陸, Dàlù) er et hyppig brukt politisk-geografisk begrep for de områdene som kontrolleres av Folkerepublikken Kina, uten de «spesielle administrative regioner» Hongkong og Macao, og videre til forskjell fra den delen av Kina som kontrolleres av Republikken Kina (det vil si Taiwan og visse andre øyer).

Øya Hainan medregnes, selv om den ikke er fastland.[trenger referanse]

Årsaken til at denne språklige konstruksjonen ofte er hensiktsmessig er blant annet at:

  1. Det finnes to stater som kontrollerer hver sin del av Kina og begge gjør krav på å utgjøre den rettmessige kinesiske regjeringen. Begge statene insisterer på at Kina er ett land, og at områdene kontrollert av dem bør gjenforenes.
  2. Utenlandske diplomater, forskere og andre har ofte behov for å referere til den staten eller det område som i dagligtalen omtales som «Kina» (Folkerepublikken Kina) uten implisitt å gi uttrykk for et syn i konflikten mellom de kinesiske statene.
  3. Hongkong og Macao, som er deler av Folkerepublikken Kina, avviker likevel sterkt fra Folkerepublikken i styresett, nyere historie og økonomi.

Et synonym for Fastlands-Kina som benyttes av og til på kinesisk (mandarin) er Det kinesiske innlandet (中國內地, Zhōngguó nèidì).
Kategorier: Kina


Dato: 16.01.2021 10:41:07 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.