FN-sambandetFN-sambandet
TypeInformasjonsorganisasjon
Org.nummer971 274 859
Stiftet14. oktober 1946
LandNorge
HovedkontorStorgaten 33A
GeneralsekretærAnne Cathrine Uteng da Silva
Distriktsledd6 distriktskontorer
Ansatteca. 30
Nettstedhttp://www.fn.no/ (norsk), https://www.fn.no/Om-oss/UNA-Norway (engelsk)

FN-sambandet i Norge er en norsk uavhengig informasjonsorganisasjon med FN og internasjonale spørsmål som arbeidsområde. Målet er å øke kunnskap og skape debatt om disse temaene i Norge. Målgruppene er alt fra skoleverket og mediene til publikum for øvrig. Organisasjonen ble opprettet 14. oktober 1946.

Innhold

Bakgrunn


FN-sambandet arbeider med å tilby undervisningsmateriell, kurs, rollespill og foredrag, rådgivning og pressetjenester. Bakgrunn for FN-konferanser, FN-rapporter, Sikkerhetsrådsresolusjoner og annen faktainformasjon om FN finnes på organisasjonens nettsted. Temasidene går i dybden på FNs arbeidsområder inkludert FNs bærekraftsmål, konflikt og fredsbevaring, menneskerettigheter, klimaforhandlinger, fattigdom og utvikling, flyktninger og humanitær hjelp. Nettstedet har også informasjon om konflikter, statistikk og kart fra alle verdens land. Nettstedet Globalis var et interaktivt verdensatlas og et digitalt oppslagsverk som var driftet av FN-sambandet og som nå er slått sammen med fn.no

FN-sambandet har seks distriktskontor som har ansvaret for ulike deler av landet: Øst (med kontor i Oslo), Sør (med kontor i Kristiansand), Rogaland (med kontor i Stavanger), Vest (med kontor i Bergen), Trøndelag (med kontor i Trondheim), og Nord (med kontor i Tromsø).

Over 700 skoler og barnehager er knyttet FN-sambandet gjennom å være "FN-skole-medlem", i tillegg til at materialet er fritt tilgjengelig gjennom internett.

Internasjonalt er FN-sambandet tilknyttet et globalt nettverk av FN-forbund gjennom World Federation of United Nations Associations (WFUNA)

Mål


FN-sambandets hovedmål er å øke kunnskapen i den norske befolkning om FN og FN-relaterte spørsmål.

Målgruppe


Skoleverket, inkludert lærere og lærerstudenter, samt media er organisasjonens viktigste målgrupper. FN-sambandet har også en ILO-konsulent som jobber med internasjonale arbeidslivsspørsmål.

Ledelse og organisering


FN-sambandets styreleder er Trine Lise Sundnes (Handel og Kontor). Nestleder er Rode Margrete Hegstad (LNU). Anne Cathrine Uteng da Silva er generalsekretær. Organisasjonen er partipolitisk uavhengig, basert på 60 landsomfattende medlemsorganisasjoner.

FN-sambandet er finansiert gjennom gjennom bevilgninger fra Utenriksdepartementet, samt kontingenter og andre mindre tildelinger. 

ReferanserEksterne lenker

Kategorier: Norske organisasjoner | FN


Dato: 16.01.2021 05:27:15 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.