Afrika-Eurasia


(Omdirigert fra Eurafrasia)


Afrika-Eurasia (også kalt Eurafrasia, Eurasika eller Afro-Eurasia) er en betegnelse som brukes til å beskrive Afrika og Eurasia som ett kontinent. De tilhørende landområdene omfatter nesten 85 prosent av verdens befolkning (omtrent 5,5 milliarder).

Normalt regnes Suezkanalen som skillet mellom Afrika og Eurasia. Eurasia blir igjen delt inn (vanligvis mer kulturelt enn geologisk) i Europa og Asia.

Noen geografer og historikere har brukt betegnelsene Eurafrasia eller Afrasia (utelater den europeiske halvøy) fra navnet), selv om disse navnene aldri har blitt tatt i generell bruk. I geopolitikken har man kalt Afrika-Eurasias fastland (ekskluderer øyer som De britiske øyer, Japan og Madagaskar) for World Island («verdensøya»).

Den gamle verden inkluderer Afrika-Eurasia og dens tilknyttede øyer.

Afrika er koblet til Eurasia ved en landbro. I geologisk sammenheng vil Afrika-Eurasia bli et superkontinent når Afrika støter sammen med Europa. Det er antatt at dette skal skje over 600 000 år frem i tid, når den sørlige enden av Spania når Afrika. Når dette skjer vil Middelhavet bli isolert fra Atlanterhavet. Afrika forventes å bli fullstendig slått sammen med Europa innen 50 millioner år frem i tid. Dette vil lukke Middelhavet og skape nye, fremtidige fjellkjeder (en forlengelse av Alpene).[1]

Referanser

Kategorier: Superkontinenter | Verdensregioner


Dato: 17.01.2021 11:03:27 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.