EpifyttEpifytt (gresk epi på og phyton plante) er en plante som vokser og lever på overflaten til andre planter, men uten å parasittere (uten å snylte) på den.

En stor del av de urteaktige plantene (planter som ikke er treaktige), vokser som epifytter på trestammer og tregreiner hvor de får tilstrekkelig med lys til å klare seg. Mange av disse har luftrøtter som tar opp vann rett fra den fuktige luften.

Orkidéfamilien er kanskje verdens største plantefamilie, og omfatter mange epifytter i tropisk regnskog. Mange av dem har knoller til å lagre vann i.

Bregner vokser ofte som epifytter på steder med lite lys som i regnskogen.

Denne botanikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den .Kategorier: Botanikk | Ikke-systematiske grupper


Dato: 16.01.2021 04:14:38 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.