El Calafate - nowiki.org

El CalafateEl Calafate

Land Argentina
ProvinsSanta Cruz
DepartementLago Argentino
Grunnlagt7. desember 1927
TidssoneART (UTC-3)
PostnummerZ9405
Retningsnummer2902
Areal22,9 km²
Befolkning22 000 (2010)
Bef.tetthet922,79 innb./km²
Høyde over havet199 meter
NettsideNettside
Politikk
BorgermesterJavier Belloni
Posisjonskart
El Calafate (Argentina)

El Calafate

El Calafate er en by i Patagonia i Argentina. Byen ligger sør i departementet Lago Argentino, i den sørvestlige delen av provinsen Santa Cruz, omtrent 320 km nordvest for provinshovedstaden Río Gallegos. Navnet stammer fra en type busk kalt calafate som er populær i Patagonia. «Calafate» er det spanske ordet for «kalfatring».

Turisme er en viktig inntekt i El Calafate, og byen er et naturlig utgangspunkt hvis man vil besøke Los Glaciares nasjonalpark. Byen har de siste årene opplevd en stor befolkningsvekst, og i dag bor det omtrent 22 000 innbyggere i byen. Dette er nesten fire ganger mer enn i 1991.

Eksterne lenker

Kategorier: Byer i Argentina | Befolkede områder etablert i 1927 | 1920-årene i Argentina


Dato: 18.01.2021 12:43:05 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Tillatelse: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.