Eileen CaddyEileen Caddy
Født26. august 1917[1][2]
Alexandria
Død13. desember 2006[1][2] (89 år)
Findhorn
Ektefelle Peter Caddy (19571978)
Beskjeftigelse Skribent, religiøs leder
Utmerkelser Medlem av Den britiske imperieordenen

Eileen Caddy (født 26. august 1917 i Alexandria, Egypt, død 13. desember 2006) var en åndelig lærer og new age-forfatter.

Hun er mest kjent som en av grunnleggerne av Findhorn Foundation på Findhorn Ecovillage, nær landsbyen Findhorn, Moray Firth, i nordøstlige Skottland. Landsbyen som dette samfunnet ble etablert, får hvert år tusenvis av besøkende fra over 40 land, og er i dag en av Storbritannias største alternative åndelige fellesskap, som også er kjent som «Vatikanet av New Age».

Hun ble født som Eileen Marion Jessop, som den andre av fire barn av Albert Jessop, som var irsk, og satt som direktør i Barclays Bank DCO, og moren hennes, Muriel, var av engelsk avstamming. Hun gikk på skole i Irland og hun returnerte til Egypt i skoleferiene. Da hun var 16 år gammel, døde hennes far i Egypt av peritonitt og hennes familie flyttet tilbake til England, men tragedien slo til igjen to år senere, da hennes mor også døde av hjernehinnebetennelse. Deretter ble hun utdannet ved innenlandsk college, og senere kjøpte og drev hun en pub på en RAF-base i Oxfordshire, som hun drev sammen med sin bror i fire år.

Snart møtte hun RAF-offiser og skvadronleder Andrew Combe, som hun giftet seg med i 1939, bare måneder før begynnelsen av den andre verdenskrig, senere hun reiste til London, og til slutt reiste ekteparet til Irak. De hadde en sønn og fire døtre sammen. Det var mens paret var ut-stasjonert i Irak at Eileen ble interessert i åndelig virksomhet. Etter en skilsmisse, giftet Eileen seg med kjæresten Peter Caddy i 1957, og de fikk en sønn sammen, i 1968.

For hennes tjenester til forskjellige åndelige spørsmål, ble Eileen Caddy i 2004 tildelt medaljen Order of the British Empire. Tildelingen ble gjort av dronning Elizabeth II av Storbritannia. Prisen ble utdelt av stattholder av Moray, George Chesworth. Eileen Caddy døde 13. desember 2006. Hennes campingvogn fra 1960, står fremdeles bevart som en åndelig helligdom, blant trær og blomster i Findhorn Ecovillage.

Referanser


  1. ^ a b Autorités BnF, data.bnf.fr , besøkt 10. oktober 2015
  2. ^ a b Social Networks and Archival Context, SNAC Ark-ID w67f90j2 , besøkt 9. oktober 2017Kategorier: Fødsler i 1917 | Dødsfall i 2006 | Order of the British Empire (MBE) | Briter | New age


Dato: 17.01.2021 02:09:13 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.