EasyJet - nowiki.org

EasyJeteasyJet
IATA: U2 – ICAO: EZY
KallesignalEASY
Grunnlagt1995
HovedflyplasserLondon Luton Airport
Antall fly325
Destinasjoner156
HovedkontorLuton, England, Storbritannia
NøkkelpersonerAndrew Harrison (CEO)
Cor Vrieswijk (COO)
Jeff Carr (CFO)
Stelios Haji-Ioannou (Grunnlegger)
Nettsidehttp://www.easyjet.com

EasyJet er et britisk lavpris flyselskap. Deres hovedbase ligger på London Luton Airport, men London Gatwick Airport er den største basen til EasyJet. EasyJet er den største operatøren av Airbus A319. I 2003 kjøpte EasyJet opp konkurrenten Go!, som var et lavprisselskap startet opp av British Airways for å møte konkurransen fra EasyJet. Selskapets grunnlegger var Stelios Haji-Ioannou, som nå eier flyselskapet Stelios Airlines. I mai 2013 startet Easyjet opp med en daglig rute til Bergen Lufthavn Flesland som den første ruten til Norge.

Innhold

Flåte


Maskin Antall Ordre Seter
Airbus A319-100 125 0 156
Airbus A320-200 194 0 180
Airbus A320neo 25 92 186
Airbus A321neo 6 24 235
Total 325 118

De har nå (i 2019) en flåte på 325 fly.[1] Fleste av dem er Airbus A319 og Airbus A320. Siden 2019 er nesten halvparten av flyene registrert hos det østerrikske datterselskapet EasyJet Europe, som ble startet for å kunne fortsette og fly på ruter innenfor EU/EØS etter Brexit.

Strategi

EasyJets strategi var å betjene hovedsakelig kunder som betalte sin billett selv, og som først og fremst ønsket lavest mulig pris på de korte rutene selskapet betjente. Alle unødige kostnader som måltid ombord, Business class (ekstra benplass), reisebyråsalg og fysiske billetter ble erstattet av kostnadseffektive tilbud om billige enveis billetter uten måltid og uten fleksible billetter. easyJet var det første flyselskapet i verden som tilbød internett-salg av billetter.

Selskapet tilbød lave priser til kunder som booket tidlig, og økte prisene ettersom flyene naermet seg fullbooking. easyJet stimulerte dermed etterspørselen før avgangen var fulltegnet, og bremset etterspørselen når den enkelte avgang nesten var fulltegnet. Denne prismodellen atskilte seg diametralt fra andre selskapers modell, men ga bedre kapasitetsutnyttelse og tok på alvor det faktum at flyselskapene har faste kostnader og har alt å vinne på å utnytte hver avgang fullt ut.

Det er blitt produsert en dokumentarserie om dagliglivet i EasyJet, som tidligere har gått på TVNorge.

Referanser


  1. ^ «easyJet (Group) Fleet Details and History» . www.planespotters.net. Besøkt 19. mai 2019. 

Eksterne lenker

Kategorier: Britiske flyselskaper | Flyselskaper etablert i 1995
Kilde: Wikipedia - https://.wikipedia.org/wiki/EasyJet (Forfattere [Historie])    Tillatelse: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.


Dato: 26.08.2020 07:35:24 CEST - Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke LinkFang.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.