DongshaøyeneDongshaøyene
Pratasøyene
Geografi
PlasseringSør-Kina-havet
Antall øyer1
Areal1,74 km²
Lengde2,8 km
Bredde0,865 km
Administrasjon
Republikken Kina
Demografi
Befolkning200
Beliggenhet
Dongshaøyene (Sør-Kina-havet)

Dongshaøyene, eller Pratasøyene (kinesisk: 東沙群島, pinyin: Dōngshā Qúndǎo), er en øygruppe i Sør-Kina-havet. Øygruppen består av totalt tre atoller, med en øy, to korallrev og to banker. Øya er uten annen bosetning enn 200 marinesoldater fra Taiwan.

Øygruppen ligger 340 km sørøst for Hongkong og 400 km sørvest fra Taiwan.

Øygruppen var kontrollert av Japan fra 1907 til 1909 og fra 1939 til 1945.

De administreres politisk som del av distriktet Cijin (旗津, Qíjīn) i fylket Kaohsiung.[1]

Folkerepublikken Kina anser at øyene hører inn under Huizhou i provinsen Guangdong.

I 2012 ble Sun Yat-sen nasjonale universitets Dongsha Atoll Research Station (DARS) etablert for biologi, biogeokjemi og oceanografiforskning.[2]

Referanser


Eksterne lenker

Kategorier: Guangdong | Øyer i Kina | Øyer i Taiwan | Omstridte områder | Sør-Kina-havet


Dato: 18.01.2021 09:08:57 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.