Divide CountyDivide County i Nord-Dakota
Statistikk
Grunnlagt1910
FylkesseteCrosby
Største byCrosby
Areal
- Totalt
- Land
- Vann

3 351,91 km²
3 262,17 km²
89,74 km²
Befolkning
- Tetthet
2 092 (2006)
0,62 innb./km²

Divide County

Divide County er et fylke i den amerikanske delstaten Nord-Dakota. Det ligger i det nordvestlige hjørnet av staten og grenser mot Burke County i øst og Williams County i sør. Det har også grense mot delstaten Montana i vest og Canada i nord.

Divide Countys totale areal er 3 352 km² hvorav 90 km² er vann. I 2000 hadde fylket 2 283 innbyggere og administrasjonssenteret ligger i byen Crosby som også er fylkets største by.

Fylket ble grunnlagt i 1910 av land som ble skilt fra Williams County og det har kanskje fått sitt navn på grunn av det eller fordi kontinentets vannskille går i fylket som gjør at vannet enten renner til Mexicogulfen eller til Hudson Bay. Det kan også ha å gjøre med at det ligger på grensen mellom Canada og USA.

Norsk-amerikansk forbindelse


64,7% av befolkningen er norskamerikanere noe som er den største prosentandelen i et fylke i hele USA.

Kongressmannen Martin Olav Sabo, som selv hadde norskfødte foreldre, vokste opp på en farm i Divide County.

Eksterne lenker

Kategorier: Fylker i Nord-Dakota | Befolkede områder etablert i 1910 | 1910 i Nord-Dakota


Dato: 17.01.2021 01:26:16 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.