Die Weihnachtsgeschichte (Distler)Die Weihnachtsgeschichte er et acappella korverk av den tyske komponisten og kirkemusikeren Hugo Distler (1908–1942). Distler fullførte verket, med opustall 10, i 1933. Det synges firstemt, tildels i med at kammerkor deler seg i dobbeltkor, og har seks solister (evangelist, engel, Maria, Elisabeth, Simeon, Herodes).

Evangeliefortellingen (etter Lukas og Matteus) foredras av tenoren med veksling til de øvrige solister og til koret. Som en rød tråd trekkes fire koral-variasjoner av sangen Es ist ein Ros entsprungen gjennom komposisjonen. Rammene utgjøres av et motettartet inngangs- og sluttkor (med de bibelske tekstene «Das Volk, so im Finstern wandelt, siehet ein Licht» (Jes. 9,2) og «Also hat Gott die Welt geliebet, daß er seinen eingeborenen Sohn gab» Joh. 3,16). Begge disse lar seg godt fremføre uavhengig av juleberetningen.

Dette juleoratoriet oppføres på rundt 40 minutter.

Litteratur

Kategorier: Juleoratorier | Lukasevangeliet | Matteusevangeliet | Johannesevangeliet | Jesajaboken | Komposisjoner fra 1933


Dato: 19.01.2021 10:22:28 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.