Det iranske høylandetDet iranske høylandet
Geografi
Land Iran
 Aserbajdsjan
 Afghanistan
 Pakistan
 Turkmenistan
Høyeste punkt
NavnDamavand
Høyde5 610 moh.[1]
Beliggenhet

Topografisk kart over Det iranske høylandet

Det iranske høyland, eller Det iranske platå, er en geologisk formasjon i Sørvest-Asia, Sør-Asia og Kaukasus-området. Det er en del av Den eurasiske kontinentalplaten. Den høyeste toppen er Damavand, med sine 5610 meter over havet.

Som et historisk område omfatter det iranske høylandet Partia, Media og det østlige Persia.

Referanser


  1. ^ Iranian Plateau Peakbagger.com

Eksterne lenker

Kategorier: Fjell i Iran


Dato: 15.01.2021 09:34:40 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.