Det europeiske akademi for vitenskap og kunstDet europeiske akademi for vitenskap og kunst (latin: Academia Scientiarum et Artium Europaea) ble grunnlagt i den østerrikske byen Salzburg i 1990 av den salzburgske hjertekirurgen Felix Unger[1], kardinal-erkebiskopen Franz König[2] fra Wien og statsviteren og filosofen Nikolaus Lobkowicz[3].

Akademiet hadde i 2012 omtrent halvannet tusen europeiske vitenskapsmenn og kunstnere, hvorav 29 er nobelprisvinnere. Disse drøfter spørsmål som Europa og verden står overfor, i tidsskrifter.

Medlemmene er innordnet i følgende syv kategorier:[4]

I. Humaniora
II. Medisin
III. Kunst
IV. Naturvitenskap
V. Statsvitenskap, rettsvitenskap og økonomi
VI. Naturvitenskap og teknisk vitenskap
VII. Verdensreligioner

Se også


Referanser


  1. ^ Felix Unger Arkivert 10. juni 2015 hos Wayback Machine. → president and founding member
  2. ^ Franz Cardinal König about the academy → history → founding member
  3. ^ Nikolaus Lobkowicz Arkivert 14. juli 2014 hos Wayback Machine. → honory president and founding member
  4. ^ http://www.euro-acad.eu → Organisation → Presidency/Senate/Deans

Eksterne lenker

Kategorier: Europeisk kultur | Vitenskap og teknologi i Europa


Dato: 19.01.2021 10:45:21 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.