Den transkaukasiske demokratiske føderale republikkDen transkaukasiske demokratiske føderale republikk
Zakavkazskaya Demokraticheskaya Federativnaya Respublika
Tidligere land/nasjon


Flagg

Grunnlagt22. april 1918
Oppløst26. mai 1918
HovedstadTbilisi
Areal186 100 km²
StyreformRepublikk
Offisielle språkGeorgisk, aserbajdsjansk, armensk
Eksisterte24. februar - 24. mai 1918
ValutaTranskaukasisk rubel

Den transkaukasiske demokratiske føderale republikk (TDFR, Закавказская демократическая Федеративная Республика (ЗКДФР), Zakavkazskaja Demokratitsjeskaja Federativnaja Respublika (ZKDFR) var et kortvarig forsøk i 1918 på å skape en ny statsdannelse mellom landene Georgia, Aserbajdsjan og Armenia etter at Det russiske keiserdømmet gikk i oppløsning som en følge av den russiske revolusjon.

En nasjonalforsamling ble etablert og møttes 10. februar 1918, ledet av den georgiske mensjeviken Nikolaj Semjonovitsj Tsjkheitsje. 24. februar ble føderasjonen erklært, men både kampene i Kaukasus mot Det osmanske riket under første verdenskrig og de indre motsetningene var for store til at den kunne fungere.

Føderasjonen gikk i oppløsning da Georgia erklærte uavhengighet 24. mai. To dager senere fulgte også de to andre landene.

Se også

Kategorier: Historiske stater | Tidligere land i Asia | Armenias historie | Aserbajdsjans historie | Georgias historie | Kaukasia | Stater og territorier etablert i 1918 | Stater og territorier opphørt i 1918


Dato: 23.01.2021 12:35:24 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.