Den tadsjikiske sosialistiske sovjetrepublikkDen tadsjikiske sosialistiske sovjetrepublikk
Tadsjikiske SSR
Республикаи Советии
Социалистии Тоҷикистон
Sovjetrepublikk
1929 – 1991

FlaggRiksvåpen
Nasjonalt motto:
Proletarer i alle land, foren dere!

Grunnlagt16. oktober 1929
Oppløst1991
HovedstadDusjanbe
Areal
 – Totalt
 – Vann

143 100 km²
0,3 %
Befolkning5 112 000 (1989)
Bef.tetthet35,72 innb./km²
StyreformSovjetisk sosialiststat
Offisielle språkTadsjikisk, russisk
ValutaSovjetisk rubel (карбованець)
Historie
EpokeMellomkrigstiden
Andre verdenskrig
Den kalde krigen
5. desember 1929Opprettet
26. desember 1991Sovjetunionen oppløst
Forløper
Tadsjikiske ASSR
Usbekiske SSR
Etterfølger
 Tadsjikistan
I dag del av
 Tadsjikistan
 Kina

Den tadsjikiske sosialistiske sovjetrepublikk var en av republikkene som utgjorde Sovjetunionen. Den lå i Sentral-Asia og overlapper med det som i dag er Tadsjikistan.

Republikken ble opprettet i 1929, fra den Tadsjikiske autonome sosialistiske sovjetrepublikk som ble opprettet i 1924, og som var en autonom del av Den usbekiske sosialistiske sovjetrepublikk.

Eksterne lenker


Denne Tadsjikistan- og historierelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide eller endre den.Kategorier: Tadsjikistans historie | Tidligere sovjetrepublikker | Stater og territorier etablert i 1929 | 1929 i Sovjetunionen


Dato: 19.01.2021 11:01:02 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.